Oletko kokeillut kauraa leivitykseen? Näin valmistat ihanan rapeita nugetteja
Kauramuroja murskaamalla voi valmistaa rouhetta, joka sopii hyvin leivitykseen.Broilerista valmistettavat nugetit kypsyvät nopeasti ilman rasvaa uunissa ja kauramurot antavat niille rapean pinnan sekä mukavaa makua. Nugettien kastikkeeksi maustetaan kaurapohjainen fraichevalmiste.
Kauraiset broilerinugetit
4 annosta
- Ainekset
- 600 g broilerinfileitä tai -rintaleikkeitä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 dl täysjyväkauramuroja (esim. Elovena)
- Kauradippi
- 1 prk kaurafraichea
- 100 g homejuustomurua
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl chilikastiketta (esim. sriracha)
Valmistusohje
Pyyhi lihat kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa lihat sopivan kokoisiksi nugeteiksi. Ripottele pinnoille suolaa ja pippuria.
Hienonna kauramurot tehosekoittimessa tai pistä ne pussiin ja rullaa kaulimella muruiksi. Pyörittele lihat kauramuruissa ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Nugettien kypsyessä sekoita dipin aineet yhteen. Tarjoa dippi kauranugettien kanssa.
Vinkki: Jos ruokailijat eivät välitä homejuustosta tai chilistä, niin voit maustaa dipin sitruunamehulla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

