Kukkoa viinissä
Legendan mukaan Julius Cesar tutustui tähän ruokaan muinaisessa Galliassa.
Punaviinissä pitkään hautuneet broilerinrinnat eli ranskalaisittain Coq au vin maistuvat keitetyn riisin tai perunoiden kera. Kuva: Jaana KankaanpääKukkoa viinissä
6 annosta
Ainekset
- 6 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 150 g fileepekonia
- 6 broilerin rintafileepalaa tai fileeleikettä
- 1 ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 200 g herkkusieniä
- 3 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 4 dl punaviiniä
- 5 laakerinlehteä
- 10 vartta tuoretta timjamia
Valmistusohje
Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi pekoni.
Ruskista pekoni pannussa tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota.
Vedä sipuleita pannulla hieman sivuun ja ruskista broilerin lihat molemmin puolin. Mausta.
Lisää lohkotut herkkusienet ja anna paistua muutama minuutti.
Lisää vesi, lihaliemikuutio ja viini. Lisää lopuksi mausteet. Hauduta kannen alla puolisen tuntia. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
