Makoisa pataleipä
Pataleipä on vaivaamatta valmis. Sekoita taikinaan esimerkiksi hiivaleipä- ja kaurajauhoja, anna kohota rauhassa, paista ja saat tulokseksi täyteläistä leipää.
Pataleivän teko aloitetaan jo edellisenä päivänä. Lopputulos palkitsee odotuksen. Kuva: Sanne KatainenMakoisa pataleipä
1 iso leipä
Ainekset
- 6 ½ dl hiivaleipäjauhoja
- 3 dl kaurajauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 2 tl suolaa
- 1 ½ tl kuivahiivaa
- 5 dl vettä
Valmistusohje
Mittaa suureen kulhoon kaikki kuiva-aineet ja sekoita.
Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä vähintään kellon ympäri.
Kumoa taikina jauhoiselle alustalle ja kääntele palloksi, älä nujerra. Nosta leipä jauhotetulle leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota peitettynä puolisen tuntia.
Nosta kannellinen pata tai kattila kylmään uuniin ja pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Ota uunista kuuma pata, nosta siihen kohonnut taikina leivinpaperin kanssa varovasti. Pane kansi päälle, siirrä uuniin ja paista 30 minuuttia.
Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
