Valkosuklaavanukas
Jälkiruoka kruunaa jouluaterian. Se on pieni makea annos valkosuklaalla hyydytettyä vanukasta. Vaikka itse vanukas edustaa uusia jälkiruokia, niin pinnan luumukiisseli tuo annokseen ripauksen perinnettä.Valkosuklaavanukas
6 annosta
Ainekset
- 1/2 vaniljatankoa
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g valkosuklaata
- 1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
Valmistusohje
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan kerman joukkoon. Lisää vaniljatanko. Keitä hiljalleen minuutin verran ja poista vaniljatanko. Pilko suklaa kattilaan ja kuumenna, kunnes seos on tasaista. Jaa pieniin annoskuppeihin tai juomalaseihin. Jäähdytä peitettynä vähintään 4 tuntia. Annostele pinnalle jäähtynyttä luumukiisseliä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

