Puolukkainen pikapulla
Leivinjauheella kohotettava pulla syntyy nopeasti ja on herkullinen tarjottava, kun taikinaan lisää rahkaa ja täytteenä on herkullinen tuorejuusto-puolukkaseos.Puolukkainen pikapulla
15 palaa
Ainekset
Taikina
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 prk (250 g) mietoa maitorahkaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 75 g voita sulatettuna
Tuorejuustotäyte
- 1 rs (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 2 rkl tomusokeria
- 1 kananmuna
Lisäksi
- 1 dl puolukoita
Voiteluun
- 1 kananmuna
Päälle
- 75 g valkosuklaata
Valmistusohje
Valmista ensin tuorejuustotäyte sekoittamalla huoneenlämpöiseen tuorejuustoon sokeri ja muna.
Tee pullataikina. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen. Älä vaivaa. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen uuninkestävä vuoka (noin 25 x 30 senttiä) rutistetulla leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi levyksi ja voitele se munalla.
Painele pullalevyyn sormin tai juomalasin pohjalla (halkaisija 4½ senttiä) syvennykset tasaisin välein (3 x 5, yhteensä 15 kuoppaa). Jaa tuorejuustotäyte syvennyksiin ja lusikoi päälle puolukoita.
Paista pullaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Anna jäähtyä. Leikkaa pullalevy 15 annospalaksi siten, että kaikkiin tulee tuorejuusto-puolukkatäytettä.
Paloittele valkosuklaa pakastepussiin ja sulje pussin suu. Kuumenna vesi pikkukattilassa lähes kiehuvaksi. Nosta suklaapussi veteen, siirrä kattila sivuun liedeltä ja anna suklaan sulaa rauhassa vesihauteessa. Nosta pussi pois vedestä, kuivaa se ja leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Valuta valkosuklaakoristeraitoja pullapaloille.
Nauti pikapulla mahdollisimman tuoreena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

