Avokadopasta
Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä. Pastasta tekevät herkullisen pecorinojuustoraaste ja basilika. Parmesaaniraaste täydentää nautinnon.Avokadopasta
4 annosta
Ainekset
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chili
- 1 limetti
- 2 avokadoa (syöntikypsää)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ ruukku basilikaa hienonnettuna
- 2 dl pecorinojuustoa raastettuna
- noin 400 g spagettia
Valmistusohje
Hienonna valkosipuli ja chili tarjoilukulhoon. Raasta limetistä vihreää kuorta ja purista mehu. Lisää kulhoon.
Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kuutioi avokadot veitsellä kuorissaan ja irrota palat lusikalla kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu basilika, pecorinoraaste ja mausteet. Sekoita.
Keitä pasta lähes kypsäksi väljässä, reilusti suolatussa vedessä.
Ota yksi desi keitinvettä talteen ja valuta pasta. Nosta pasta avokadoseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä sekoitellen, kunnes ruoka on sopivan kosteaa.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa parmesaaniraasteen ja basilikanlehtien kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä avokadopastaan katkarapuja tai savulohta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

