
- Mainos: Mainos
Edessä kaikkien aikojen jäätelökesä? Nämä jätskitrendit jylläävät nyt
Ylellistä, vastuullista, vegaanista… Tältä näyttävät kesän 2020 jäätelötrendit. Mukana myös uutuustärpit!Suomalaiset rakastavat jäätelöä. Siis ra-kas-ta-vat. Nautimme jätskiä reilu 13 litraa henkeä kohti vuosittain, eli kaksi kertaa enemmän kuin vaikkapa italialaiset. Ja heillä sentään on lämmin ilmasto ja pitkät perinteet jäätelön valmistamisessa.
Suurin osa Suomen myydyimmistä jäätelöistä on kermapohjaisia tuutteja ja puikkoja. Muutama kotipakkauskin yltää myydyimpien listalle. Suklaa, vanilja ja toffee pysyvät suomalaisten suosikkeina vuodesta toiseen. Vaikka jäätelö maistuu vuodesta toiseen hyvin, trendit kuitenkin muuttuvat.
Pirkka-sarjasta löydät jäätelöitä moneen makuun – ja ilahduttavan paljon myös Suomessa valmistettuja vaihtoehtoja. Hyödynnä vinkit ja löydä uusi suosikkisi!
Tällaisia jäätelöitä syömme nyt:
1. Vastuullista, kiitos!
Markkinoilta löytyy luomua, hävikkiraaka-aineesta valmistettua jäätelöä, ja myös pakkausratkaisuissa on otettu huomioon vastuullisuus. Esimerkiksi litran Pirkka kermajäätelöiden valmistukseen hyödynnetään Turengin tehtaalla biokaasua, ja pakkauksen voi lajitella huuhtelun jälkeen kartonkikeräykseen. Kokeile vaikka suosittuja makuja mango-meloni tai minttu-suklaa!
2. Ylellistä sen olla pitää
Suolakinuskia, pähkinärouhetta, keksimuruja, vaahtokarkkisattumia… Yhä useampi metsästää kaupan pakastealtaasta kartonkipakkauksiin pakattuja premium-tason herkuttelujäätelöitä. Ne ovat perinteisiä laatuja tyyriimpiä, mutta monien mielestä satsauksen väärtejä. Pirkka Parhaat -sarjan ihanat artesaanijäätelöt Suomisen Maidolta Aurasta ovat vastaus vaativampaankin jäätelömakuun. Kesäinen mansikka & raparperi, täyteläinen maito & toffee-lakritsi ja tuhti cappuccino & suklaa vievät kielen mennessään! Jos taas olet raikkaiden sorbettien ystävä, kokeile Suomen Jäätelön valmistamia Pirkka Parhaat sorbetteja jännittävissä mauissa: inkivääri, vadelma ja mandariini.
3. Isot tuutit reilumpaan jätskinälkään
Jäätelöhimoa ei enää tyydytetä pelkillä pikkutuuteilla ja -puikoilla. Isojen tuuttien valikoima on laajentunut ja suosio lisääntynyt.
4. Ei kermaa, ei maitoa
Vegaani- ja kasvisruokabuumi on yltänyt myös jäätelöhyllylle. Tarjonta on nyt aivan eri tasolla kuin vielä pari vuotta sitten, ja vegaanisia jäätelöitä löytyy jo lähes jokaisessa mahdollisessa muodossa: puikoissa, tuuteissa, koti- ja monipakkauksissa. Kesän uutuus Pirkka maidottomat ja gluteenittomat tuutit ovat vastaus monen odotuksiin – makuina mango-passio (suosikki!), metsämarja ja suklaa.
5. Terveellisyys edellä
Jäätelöitä ostetaan ennen kaikkea herkuttelutarkoituksiin – ei niinkään terveellisyys edellä. Osa kuitenkin kiinnittää terveellisyyteen huomiota, ja sokeroimattomat, vähäsokeriset ja proteiinipitoiset vaihtoehdot ovat lisääntyneet.
6. Yksi asia on ja pysyy
Ja se on sää. Lämmin ja aurinkoinen sää näkyy jäätelön myynnissä välittömästi, ja etenkin kerta-annosjätskejä kuluu silloin reippaasti. Ensimmäisen hellepäivän myyntipiikki on aina se suurin. Kotipakkausten myynti on tasaisempaa ympäri vuoden.
Mainos: Mainos



