Maukas katkarapusalaatti on helppo valmistaa – sopii vaikka lounaaksi tai piknikille
Omena tuo raikkautta ja marinoitu sipuli lisämakua katkarapusalaattiin.Anna katkarapujen sulaa hiljalleen kylmässä. Siivilässä sulatus on hyvä vaihtoehto, koska sulamisvesi valuu alla olevaan astiaan. Painele lopuksi vielä katkaravuista mahdollinen sulamisvesi pois.
Katkarapusalaatti
6–8 annosta
Ainekset
Marinoitu punasipuli
- 1 iso punasipuli
- ½ dl rypsiöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl fariinisokeria
Salaatti
- 400 g isoja katkarapuja
- 300 g kurkkua
- 1 iso omena
- 1 ruukku salaattia
- 1 ruukku rucolaa
Koristeluun
- sitruunankuorisuikaleita
Kastike
- 2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
- ¼ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ½ dl mietoa chilikastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
- Kuumenna marinadiliemen ainekset kattilassa.
- Kaada kuuma liemi ohuiksi leikattujen punasipulirenkaiden päälle. Anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
- Sulata ja valuta katkaravut, suikaloi kurkku, omena ja salaatti.
- Kokoa aineksista salaatti laakealle vadille. Koristele sitruunankuorisuikaleilla.
- Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


